Categories
civil

Selected Questions – 06

121 The Eiffel Tower was built in 1888 by?

Ans : Gustave Eiffel a Russian belonged to the Slavonic race

 

122 Who is the author of “If I am assassinated”?

Ans : Z.A.Bhutto

 

123 Who is the author of “Bunch of Old Letters”?

Ans : Jawaharlal Nehru

 

124 Who is the author of “Confessions of a Thug”?

Ans : Taylor

 

125 Who is the author of “Bunch of Old Letters”?

Ans : Jawaharlal Nehru

 

126 Who is the author of “Blind Beauty”?

Ans : Boris Pasternak

 

127 The proportion of R.B.C. and W.B.C. in the human body is?

Ans : 600 RBCs : 1 WBC

 

128 First Indian woman, to scale Mount Everest?

Ans : Bachendri Pal

 

129 Which is the most populated country?

Ans : China Second is India; USA (3); Indonesia (4)

 

130 Who was the owner of “Swadeshabhimani”?

Ans : Vakkam Abdul Khadir Maulavi

 

131 The film that received the more international award than any other film in the history of Malayalam cinema is?

Ans : Piravi (1987 – Shaji N Karun)

 

132 The US formally entered the Second World War declaring war on Japan on?

Ans : 8-Dec-41

 

133 Who is the author of The Scarlet Letter?

Ans : Nathaniel Hawthorne

 

134 Who is the author of “The Treasure Island”?

Ans : R.L. Stevenson

 

135 Who is the author of The Mayor of Caster Bridge?

Ans : Thomas Hardy

 

136 Pillars of Hercules?

Ans : Straits of Gibraltar

 

137 Who is the author of “Hullabaloo in the Guava Orchard”?

Ans : Kiran Desai

 

138 The main chemical content of eggshell is?

Ans : calcium carbonate.

 

139 Highest Tower (India)?

Ans : Qutub Minar (Delhi) 88.4 m

 

140 Who is the author of “Antony and Cleopatra”?

Ans : Shakespeare

 

141 The first five-star hotel in Kerala is?

Ans : Kovalam Ashoka Beach Resort

 

142 Who is known as the first English historian?

Ans : Bede

 

143 Indian School of Mines and Applied Geology is located at?

Ans : Dhanbad (Bihar).

 

144 The first postal stamp in India?

Ans : Sindh Dak

 

145 The Currency of Costa Rica?

Ans : Colone

 

146 The Nuremberg Trials commenced on?

Ans : 20-Nov-45

 

147 Which city is known as Bermingham of Central Africa?

Ans : City of Moro in Central Africa

 

148 Who is the author of “ Randidangazhi”?

Ans : Thakazhi Siva Sankara Pillai

 

149 Pondicherry was merged with the Indian Union on?

Ans : 1st November 1954

 

150 Edakkal Caves is in?

Ans : Wayanad