Categories
Assistant IT & Cyber Laws

Information Technology – 14

196. Which one of the following will indicate the current position of the mouse on the screen:

(a) Scrolling (b) Dragging
(c) Floppy (d) Mouse Pointer

Answer: (d)


197. Which of the following commands is given to reboot the Computer?

(a) Ctrl+Alt+Del (b) Ctrl+Alt+Tab
(c) Ctrl+F3 (d) Ctrl+Alt+F2

Answer: (a)


198. DNS is the abbreviation of:

(a) Dynamic Name System
(b) Domain Name System
(c) Dynamic Network System
(d) Domain Network System

Answer: (b)


199. In MS Word you can force a page break by:

(a) Positioning the cursor at appropriate place and press Ctrl+Enter
(b) Positioning the cursor at appropriate place and press Alt+Enter
(c) Using F12 key
(d) None of the above

Answer: (a)


200. In Windows, the key combination to close a window is:

(a) Ctrl+A (b) Ctrl+Esc
(c) Alt+F4 (d) Ctrl+Alt+Del

Answer: (c)


201. What is the shortcut key to open the open dialogue box?

(a) Ctrl+F12 (b) Alt+F12
(c) F12 (d) Shift+F12

Answer: (a)


202. Which component of the motherboard links CPU with the other parts of
the computer?

(a) System bus (b) Input Unit
(c) Primary Memory (d) ALU

Answer: (a)


203. Which of the following has the least storage capacity?

(a) CD-ROM (b) Hard Disk
(c) 3.5″ Floppy Disk (d) Zip Disk

Answer: (c)


204. Which file starts MS Word?

(a) Winword.exe (b) MS Word.exe
(c) Word 2007.exe (d) Word.exe

Answer: (b)


205. The XP in Windows XP stands for:

(a) Extra personal (b) Extra Premium
(c) Extra Peculiar (d) Experience

Answer: (d)


206. O.C.R. stands for:

(a) Optical Character Recognition
(b) Optimal Code Response
(c) Object Code Response
(d) Optical Code Recognition

Answer: (a)


207. All the characters that a device can use is called its:

(a) Skillset (b) Characters codes
(c) Keyboard characters (d) Character set

Answer: (d)


208. _____ key is used in combination with another key to perform a specific task:

(a) Control (b) Enter
(c) Tab (d) Spacebar

Answer: (a)


209. Which utility is used to transfer files and exchange messages?

(a) WWW (b) Web browsers
(c) Hypertext (d) E-mail

Answer: (d)


210. Select the odd one out:

(a) MICR (b) Speaker
(c) Barcode reader (d) OMR

Answer: (b)