Categories
Assistant IT & Cyber Laws

Information Technology – 13

181. Which one of the following is used to write files for the web?

(a) HTTP

(b) HTML

(c) FTP

(d) Gopher

Answer: (b)


182. Three main parts of a processor are:

(a) ALU, Control Unit and Register

(b) ALU, Control Unit and RAM

(c) Cach, Control Unit and

(d) Control Unit, Register and RAM

Answer: (a)


183. In a document you can label a graphic or part of a graphic by inserting a:

(a) Field

(b) Object

(c) Comment

(d) Textbox

Answer: (d)


184. The hardware part of a computer with numbers, letters and symbols on it is called:

(a) Mouse

(b) Keyboard

(c) UPS

(d) Monitor

Answer: (b)


185. Which of the following is a not correct method of editing the cell content?

(a) Press F6 key

(b) Press F2 key

(c) Click on Formula Bar

(d) Double-click the cell

Answer: (a)


186. A program that translates one instruction at a time into machine language and executes it is called:

(a) Booting

(b) Interpreter

(c) Assembler

(d) Compiler

Answer: (b)


187. What is Firewall in a Computer Network?

(a) A system designed to prevent unauthorised access

(b) An operating system used in computer network

(c) A web browsing software

(d) A physical boundary of network

Answer: (a)


188. In a broad sense a railway track is an example of:

(a) Full-Duplex

(b) Half-Duplex

(c) Simplex

(d) All of the above

Answer: (b)


189. A software that acts as an interface between the user and the inner workings of the internet is called:

(a) Search engine

(b) Browser

(c) World Wide Web

(d) All of the above

Answer: (b)


190. Which of the following is the command used to display files in a directory in Unix system?

(a) mv

(b) man

(c) ls

(d) dir

Answer: (c)


191. The text which appears on the internet is called:

(a) Hypertext

(b) Plain text

(c) Ciphertext

(d) Hyperlink

Answer: (a)


192. Expand the term SMPS?

(a) Simple Micro Processor System

(b) Simple Mode Processing System

(c) Switched Mode Power Supply

(d) None of these

Answer: (c)


193. What do you need to have a dial-up internet connection?

(a) Internet account with ISP

(b) Telephone line

(c) Computer with modem

(d) All of the above

Answer: (d)


194. Which is the first search engine?

(a) Google

(b) Yahoo

(c) Alta Vista

(d) Archie

Answer: (d)


195. Which of the following circuit is used as a ‘memory device’ in a computer?

(a) Diode

(b) Rectifier

(c) Flip-Flop

(d) Comparator

Answer: (c)