Categories
Assistant IT & Cyber Laws

Information Technology – 11

151. Charles Babbage invented:

(a) Electronic computer

(b) Analytical engine

(c) ENIAC

(d) IBM

Answer: (b)


152. A multidimensional database model is used most often in which of the following models?

(a)Data warehouse

(b) Relational

(c) Network

(d) Hierarchical

Answer: (a)


153. What will appear on screen, if you press Shift+5?

(a) %

(b) &

(c) *

(d) #

Answer: (a)


154. Resolution of an externally defined symbol is performed by:

(a)Compiler

(b) Linker

(c) Assembler

(d) Loader

Answer: (b)


155. Word Art is available on the _____ tab.

(a)Insert

(b) Format

(c) Clip Art

(d) Graphics

Answer: (a)


156. In fibre optical cable, data is transferred in the form of:

(a)Light

(b) Charge

(c) Electricity

(d) Sound

Answer: (a)


157. Which type of the folder view displays complete information about a folder in Windows Environment?

(a)List view

(b) Large icons view

(c) Details view

(d) None of the above

Answer: (c)


158. The financial business transaction that occurs over an electronic network is known as:

(a)E-commerce

(b) Online shopping

(c) Online auction

(d) Intenet banking

Answer: (a)


159. In MS Word, the file that contains the form letter is called as:

(a)Data source

(b) Main document

(c) Word Field

(d) None of these

Answer: (b)


160. MPIS stands for:

(a)Multiple Instructions Per Second

(b) Multiple Instruction Processing System

(c) Million Instructions Per Second

(d) None of these

Answer: (c)


161. Which of the following is classified as an impact printer?

(a)Daisy wheel printer

(b) Laser printer

(c) Thermal printer

(d) All of the above

Answer: (a)


162. Outlook Express is a/an:

(a)E-mail client

(b) Scheduler

(c) Address book

(d) All of these

Answer: (a)


163. The number of digits in a number system is called:

(a)Byte

(b) Bit

(c) Component

(d) Base

Answer: (d)


164. Paragraph formatting options include all of the following except:

(a)Spell Check

(b) Line Spacing

(c) Alignment

(d) Pagination

Answer: (a)


165. What is the shape of the mouse pointer when drawing a table in MS Word?

(a)Pencil

(b) Black plus

(c) Arrow

(d) None of these

Answer: (a)