Categories
Assistant IT & Cyber Laws

Information Technology – 09

121. Two main measures for the efficiency of an algorithm are:

(a)Data and space
(b) Complexity and capacity
(c) Time and space
(d) Capacity and cost

Answer: (C)


122. The CPU communicates with the memory using:

(a)Control bus (b) Data bus
(c) Address bus (d) All of the above

Answer: (d)


123. A very large initial letter of the first word of the paragraph is called:

(a) Drop cap (b) Dropped
(c) Capital (d) Figure

Answer: (a)


124. In addition to slide tab in Normal View, which allows a user to select slides in MS Power Point?

(a)Slideshow (b) Print preview
(c) Outline (d) Slide Sorter

Answer: (d)


125. Which of the following is not a part of the operating system?

(a)Network system (b) Kernel
(c) Shell (d) Filesystem

Answer: (a)


126. A strip of buttons across the top of the main window in MS Power Point is called:

(a)Menu bar (b) Toolbar
(c) Status bar (d) Ribbon

Answer: (d)


127. Which of the following is an abstract data type?

(a)Int (b) Double
(c) String (d) Class

Answer: (d)


128. The start button and system tray are part of what feature of Windows?

(a)Quick launch bar (b) Menu bar
(c) Task pane (d) Taskbar

Answer: (d)


129. Which of the following is not a computer language?

(a)LOTUS (b) BASIC
(c) COBOL (d) FORTRAN

Answer: (a)


130. Microsoft Word contains built-in paragraph formats called:

(a)Gutters (b) Styles
(c) Bullets (d) Formats

Answer: (b)


131. The character spacing tab is located in the _____ dialogue box in Microsoft Word:

(a)Text (b) Format
(c) Font (d) Word Art

Answer: (c)


132. Which of the following is a semi conductor memory?

(a)MAR (b) RAM
(c) CD (d) CD-ROM

Answer: (b)


133. What does MBR stand for:

(a)Memory Bus Register
(b) Master Boot Record
(c) Microsoft Buffer Register
(d) None of the above

Answer: (b)


134. The dispatcher:

(a)Schedules the tasks into the processor
(b) Puts tasks in I/O wait
(c) Is small and simple
(d) Never changes task priorities

Answer: (a)


135. In Windows, the tool used for managing files and folders are called:

(a)Windows Explorer (b) File System
(c) My computer (d) My documents

Answer: (a)