Categories
Assistant IT & Cyber Laws

Information Technology – 08

106. What is the full form of ATM?

(a)Automated Tailoring Machine
(b) Any Time Money
(c) Automated Teller Machine
(d) All-Time Money

Answer: (C)


107. The most popular way to materialize XML document is to use:

(a)DTD (b) XSLT
(c) HTML (d) SOAP

Answer: (b)


108. To open the font dialogue box in MS Word, we can use the short cut key:

(a)Alt+F (b) Ctrl+F
(c) Ctrl+D (d) Alt+D

Answer: (C)


109. Who was the inventor of mechanical calculator for adding numbers?

(a)Charles Babbage (b) Pascal
(c) Peano (d) De Morgan

Answer: (b)


110. In a DTP software, to stretch a short title of a paper across the page, use the _____ option.

(a)Expanded (b) Proportional
(c) Scale (d) Horizontal Alignment

Answer: (a)


111. RAD stands for:

(a)Repeated Application Development
(b) Ready Application Development
(c) Relative Application Development
(d) Rapid Application Development

Answer: (d)


112. What is I-beam?

(a)A pointer used to select text (b) A special tool used in animations
(c) Transitions (d) None of these

Answer: (a)


113. All the information collected during database development is stored in a:

(a)Data path (b) Data warehouse
(c) RAD (d) CASE

Answer: (b)


114. A primary key is selected from the:

(a)Candidate keys
(b) Composite keys
(c) Determinants
(d) Foreign keys

Answer: (a)


115. The personal computer industry was started by:

(a)IBM (b) Apple
(c) HLC (d) Compaq

Answer: (a)


116. As compared to the secondary storage devices, primary storage units have:

(a)Faster (b) Costlier
(c) Less storage capacity (d) All of the above

Answer: (d)


117. Which of the following does not affect the resolution of a video display image?

(a)Bandwidth
(b) Raster scan rage
(c) Vertical and horizontal lines of resolution
(d) Screen size

Answer: (d)


118. What is the name of the operating system for
laptop computer called MacLite?

(a)MS-DOS (b) Windows-NT
(c) OZ (d) Windows-XP

Answer: (C)


119. The number of processes completed per unit time is known as:

(a)Hit ratio (b) Efficiency
(c) Capacity (d) Throughput

Answer: (d)


120. The altering of data so that it is not usable unless the changes are undone is:

(a)Biometrics (b) Ergonomics
(c) Encryption (d) Compression

Answer: (C)