Categories
Assistant IT & Cyber Laws

Information Technology – 07

91. A computer cannot perform which one of the following functions?

(a) Addition (b) Division
(c) Bake a cake (d) Subtraction

Answer: (c)


92. The primary purpose of the software is to turn the data into:

(a) Websites (b) Information
(c) Programs (d) Objects

Answer: (b)


93. The components of a computer system with the circuitry to control in control interpretation and execution of instructions is known as:

(a) ALU (b) Memory (c) Control (d) CPU

Answer: (d)


94. ‘Megabytes’ is the unit for measuring which of the following:

(a) Intensity of earthquake
(b) Memory capacity of a computer
(c) Intensity of wavelength
(d) None of these

Answer: (b)


95. Most of the commonly used personal computers/ laptops do not have a command key known as:

(a) Turnover (b) Shift (c) Alter (d) Delete

Answer: (a)


96. The father of Super Computer:

(a) Charles Babbage (b) Glen Ricort
(c) Seymor Cray (d) Winton Surf

Answer: (c)


97. The heart of any computer is:

(a) Memory (b) CPU
(c) I/O Unit (d) Disks

Answer: (b)


98. The word ‘Computer’ is originated from ……… language.

(a) German (b) Italian
(c) Latin (d) Spanish

Answer: (c)


99. What is the default file extension for all Word documents?

(a) WRD (b) TXT (c) DOC (d) FIL

Answer: (c)


100. Email stands for:

(a) Educational mail (b) Electronic mail
(c) Entertainment mail (d) Excess mail

Answer: (b)


101. Programming errors generally fall into which of the following categories?

(a) Syntax errors (b) Execution errors
(c) Logical errors (d) All of these

Answer: (d)


102.The process of transferring files from a computer on the internet to your computer is called:

(a) Downloading (b) Uploading
(c) Downsize (d) JPEG

Answer: (a)


103. Which of the following is the fastest printer?

(a) Laser (b) Ink Jet (c) Dot-matrix (d) Plotter

Answer: (a)


104. The most common type of storage devices are:

(a) Persistent (b) Optical
(c) Magnetic (d) Flash

Answer: (c)


105. Unsolicited commercial email is commonly known as:

(a) Spam (b) Junk (c) Hoaxes (d) Hypertext

Answer: (a)