Categories
Assistant IT & Cyber Laws

Information Technology – 06

76. Antivirus software is an example of ____

(a) Business software (b) An operating system
(c)A security utility (d) An office suite

Answer: (c)


77.The ____ is the box that houses the most important parts of a computer system?

(a) Software (b) Hardware
(c) Input device (d) System unit

Answer: (d)


78.A menu contains a list of:

(a) Commands (b) data
(c) objects (d) reports

Answer: (a)


79.Modem refers to:

(a) Modulator
(b) Modulation
(c) Modulator and demodulator
(d) Modern modes of communication

Answer: (c)


80.A temporary storage area used to hold information that is being transferred from one program to another:

(a) Clipboard (b) Buffer
(c) Memory (d) Swap

Answer: (a)


81. Which company developed MS WORD?

(a) Linux (b) Apple (c) Compaq (d) Microsoft

Answer: (d)


82. RAM stands for:

(a) Random Approach Memory
(b) Random Access Memory
(c) Read Access Memory
(d) Rapid Access Memory

Answer: (b)


83. Computers connected to a LAN :

(a) run faster (b) go online
(c) share information and/or share peripheral equipment
(d) e-mail

Answer: (c)


84. All physical equipment and accessories in a system:

(a) Software (b) Hardware
(c) Peripherals (d) Internet

Answer: (b)


85. A collection of programs that controls how your computer system runs and processes information is called:

(a) Compiler (b) Interpreter
(c) Office (d) Operating system

Answer: (d)


86. Which of the following languages is frequently used to design web pages?

(a) COBOL (b) C
(c) PASCAL (d) JAVA

Answer: (d)


87. Floppy Disc is usually located in—— drive.

(a) A (b) B (c) C (d) D

Answer: (a)


88. URL stands for:

(a) Uniform Resource Locator
(b) Universal Reference Locator
(c) Universal Resource Language
(d) Uniform Reference Locator

Answer: (a)


89. In the abbreviation ‘HTML’, the letter ‘m’ stands for:

(a) Markup (b) Method (c) Meta (d) Machine

Answer: (a)


90. When you save this, your data will remain intact even when the computer is turned off:

(a) RAM
(b) Motherboard
(c) Secondary storage device
(d) Primary storage device

Answer: (c)