Categories
Assistant Topics

COMPANY / BOARD / CORPORATION ASST. : MODEL QUESTIONS 3

1:-In the following persons who did not get the Padma Vibhushan, 2015

A:-Amitabh Bachan
B:-K.K.Venugopal
C:-Prakash Singh Badal
D:-Janu Baruva

Correct Answer:- Option-D

2:-Who wrote the book “Wandering in Many Worlds”?

A:-Justice V.R.Krishna Iyer
B:-Dr.U.R.Ananthamurthi
C:-Prof.A.R.Sreenivasan
D:-Harish Salve

Correct Answer:- Option-A

3:-The founder of “Samatva Samajam”

A:-Vaikundaswamikal
B:-Sree Narayana Guru
C:-Sahodaran Ayyappan
D:-Vagbhadanandan

Correct Answer:- Option-A

4:-“Oru Janmam” is the autobiography of

A:-T.K.Ramakrishnan
B:-M.P.Veerendrakumar
C:-M.V.Raghavan
D:-O.N.V.Kurup

Correct Answer:- Option-C

5:-Who is the costliest player in the IPL auction, season 7?

A:-Dinesh Karthik
B:-Yuvraj Singh
C:-Angelo Mathews
D:-AB de Villiers

Correct Answer:- Option-B

6:-The first digital Panchayath in Kerala is

A:-Puthenvelikara
B:-Parakkadavu
C:-Palakuzha
D:-Pambakkuda

Correct Answer:- Option-D

7:-The Planning Commission of India is replaced by

A:-Nithi Yug
B:-Nithi Nirvachan
C:-Nithi Aayog
D:-Nithi Dharma

Correct Answer:- Option-C

8:-Who is the National Cricket Team Coach of Kuwait?

A:-Thomas Babu
B:-Kurian Mathew
C:-John Varghese
D:-Biju George

Correct Answer:- Option-D

9:-The word ‘Ebola’ means

A:-River
B:-White River
C:-Black River
D:-Red River

Correct Answer:- Option-C

10:-Subash Chandran got the Kendra Sahitya Academy Award for his book

A:-Manushyanu Oru Aamukham
B:-Talpam
C:-Parudeesa Nashtam
D:-None of the Above

Correct Answer:- Option-A

11:-Who among the following won the Lok Sabha elections with record margin?

A:-Ramvilas Paswan
B:-Preetham Munde
C:-Anil Basu
D:-Narendra Modi

Correct Answer:- Option-B

12:-Who is the longest serving Chief Minister in India?

A:-Tarun Gogoi
B:-Manik Sarkar
C:-Pawan Chamling
D:-Naveen Patnaik

Correct Answer:- Option-C

13:-The first computerized Panchayath in Kerala

A:-Vellanad
B:-Venganoor
C:-Neyyattinkara
D:-Nenmara

Correct Answer:- Option-A

14:-Peechi Dam is built in the river

A:-Periyar
B:-Chaliyar
C:-Bharathappuzha
D:-Kecherippuzha

Correct Answer:- Option-D

15:-The Koodamkulam Nuclear Power Plant is located in the district of

A:-Kanyakumari
B:-Madurai
C:-Tirunelveli
D:-Tanjavoor

Correct Answer:- Option-C

16:-The English education started in Travancore during the period of

A:-Swathi Tirunal
B:-Sreemoolam Tirunal
C:-Gauri Lakshmi Bhai
D:-Gauri Parvathy Bhai

Correct Answer:- Option-A

17:-Which is the longest river in Indian Sub-continent?

A:-Krishna
B:-Godavari
C:-Mahanadi
D:-Kaveri

Correct Answer:- Option-B

18:-The Deputy Speaker of present Lok Sabha

A:-Kalraj Misra
B:-Jual Oram
C:-M.Thambi Durai
D:-Ananth Geete

Correct Answer:- Option-C

19:-Who is the Union Minister for Women and Child Development?

A:-Uma Bharathi
B:-Najma Heptullah
C:-Nirmala Seetharaman
D:-Maneka Gandhi

Correct Answer:- Option-D

20:-Who is the Chairman of Prime Minister’s Economic Advisory Council?

A:-C.Rangarajan
B:-Ajith Doval
C:-Dr.Avinash Chander
D:-R.Chidambaram

Correct Answer:- Option-A

21:-In Kerala, the Minister in charge of Information and Public Relations is

A:-Thiruvanchoor Radhakrishnan
B:-Adoor Prakash
C:-K.C.Joseph
D:-A.P.Anilkumar

Correct Answer:- Option-C

22:-Who is the Chairman of Kerala Sahitya Academy?

A:-Perumbadavam Sreedharan
B:-C.V.Balakrishnan
C:-N.S.Madhavan
D:-Alankod Leelakrishnan

Correct Answer:- Option-A

23:-The Vice Chancellor of CUSAT is

A:-Dr.P.K.Radhakrishnan
B:-Dr.P.Rajendran
C:-Dr.N.K.Abdul Khader
D:-Dr.J.Letha

Correct Answer:- Option-D

24:-The Indian National Leader who participated in 3 Round Table Conferences?

A:-Pattabhi Seetaramayya
B:-Dr.B.R.Ambedkar
C:-Maulana Abul Kalam Azad
D:-Madanmohan Malavya

Correct Answer:- Option-B

25:-Whose motto was “No Religion, No Caste and No God for Mankind”?

A:-Pandit Karuppan
B:-Poikayil Yohannan
C:-Bodheswaran
D:-Sahodaran Ayyappan

Correct Answer:- Option-D