Categories
Assistant Topics

Assistant Special Selected Questions 08

GENERAL ENGLISH

 

1. The phrase ‘Root out’ means:

(a) Destroy completely
(b) Form roots
(c) Give strong support
(d) Search for something


2. Paparazzi means:

(a) Hater of women
(b) Male features appear in women
(c) Reporters of yellow journals
(d) Photographers


3. A bird in hand is better than two in the

(a) town
(b) village
(c) bush
(d) river


4. The idiom ‘To make both ends meet’:

(a) To compromise with the enemy
(b) To live with one’s salary
(c) To confess
(d) To keep one’s promise


5. The judge finds him guilty ___ murder.

(a) with
(b) by
(c) at
(d) of


6. The word “Extempore” means:

(a) Exquisite
(b) Dear
(c) Perfect
(d) without preparation


7. The word “Delicacy” means:

(a) Shy
(b) Weakness
(c) Sensitive
(d) Thin


8. The doctor gave him an injection to _____the temperature.

(a) put down
(b) get down
(c) bring down
(d) take down


9. I am fond of ____ to jass.

(a) listening
(b) listen
(c) to listen
(d) None of these


10. Would you mind ____ the window?

(a) close
(b) to close
(c) closing
(d) None of these


11. If you had invited him he _____ come.

(a) would
(b) will
(c) would have
(d) was


12. My younger brother has just _____ a letter from his girlfriend.

(a) receive
(b) received
(c) to receive
(d) receiving


13. Raju is displeased _____ his wife.

(a) on
(b) with
(c) by
(d) to


14. Which is not correctly matched?

(a) Asses-bray
(b) Cattle- trumpet
(c) Dogs- bark
(d) Frogs- croak


15. I assured him_____ my support.

(a) from
(b) of
(c) by
(d) with


16. We ran as ____ as we could.

(a) quickly
(b) the most quickly
(c) most quickly
(d) more quickly


17. Equal in rank, merit or quality:

(a) Chum
(b) Contemporary
(c) Peer
(d) Colleague


18. The plural of ‘leaf’:

(a) Lives
(b) Leafs
(c) Leaves
(d) Leafes


 

19. Murder of a king:

(a) Matricide
(b) Genocide
(c) Regicide
(d) Homicide


20. Choose the correctly spelt word:

(a) Coincidence
(b) Coincidense
(c) Coinsidence
(d) coincidance


 

21. Choose the correctly spelt word:

(a) annihilate
(b) anihilate
(c) annihillate
(d) anihillate


 

22. Deliberate damage to property:

(a) Masochism
(b) Vandalism
(c) Censure
(d) Nepotism


23. The sound made by Ducks:

(a) Quack
(b) Coo
(c) Mew
(d) Bray


24. ‘To leave no stone unturned’ means:

(a) To keep clean and tidy
(b) To try utmost
(c) To work enthusiastically
(d) To change the things


25. The opposite of ‘Tentative’:

(a) Immediate
(b) Urgent
(c) Developed
(d) Final


Answers

1 (a) 2(c) 3 (c) 4 (b) 5(d) 6(d) 7(b) 8(c) 9(a) 10(c) 11(c) 12(b) 13(b) 14(b) 15(b) 16(a) 17(c) 18(c) 19(c) 20(a) 21(a) 22(b) 23(a) 24(b) 25(d)